11 månader kvar


Stureplan stolthet & fördomar

Jag kallades till syster på föreftermiddagen. Budet var en medfånge med en tub Locobase handkräm i högsta hugg så jag förstod vad hon ville.
Vi pratade genom den glaslucka som används vid medicinutdelning, samma typ som används på växlingskontor. Sjuksyster var på strålande humör.
- Det är alltid så trevligt att träffa dig, sa hon och gav mig min tub Locobase.
- Tack, svarade jag.
- Vet du, när du kom hit sa alla att du var en sån där dryg Stureplanskille, men du är ju en riktigt trevlig grabb om man tar sig tid och pratar med dig, fortsatte sjuksyster.
- Tack, svarade jag som en papegoja, log och såg sjuksyster försvinna in på sitt kontor.

På avdelningen diskuterade jag sjuksysters kommentar med en av grannarna. Vi kom fram till att det inte är troligt att någon intagen diskuterat mig med sjuksyster, alltså är det personal som har gjort det. Eftersom ingen personal ens försökt prata med mig har de fantiserat ihop min personbeskrivning. De har antagligen utgått ifrån att jag är en dryg Stureplanskille från första stund och dömt mig därefter. Helt fel har de i och för sig inte. Jag kan vara ruskigt dryg fast att jag inte är en Stureplanskille. Kanske speciellt när jag bemöts som sådan.
Top notch!
/Storebror

RSS 2.0