Fasta rutiner

07:00 Väckning. Dagens första minuter är jag övertygad om att jag kommer att stanna i sängen resten av dagen.

07:10. Jag reser trots allt på mig och drar dagens streck på väggen. Det är en bit över sexhundra i samlingen nu.

08:00. Jag släpar mig över fängelsegården till skolan. Där pendlar jag mellan kaffebryggaren och den dator jag sitter och skriver vid. Jag ligger mycket bra till med skolarbetet.
Sommarkurserna är avklarade och höstterminen har inte börjat.

11:40. Lunch. Måndagar är det korv av något slag. Tisdagar är det fisk och så vidare. Maten är nära nog alltid vidrig så jag fixar något själv men är den inte synbart skämd så äter jag den. Resten av lunchtimmen är siesta.

13:00 Släpar jag mig åter över fängelsegården till skolan. Idag gick en och en halv timma åt till att roas av hur mina medfångar plöjde igenom Lasse Weirups "Svensk Maffia" som om den var en skolkatalog från högstadietiden.

14:40. Träning. Jag kör på känsla, antingen gym, boxning eller löpning. Det beror på om det är min avdelning som har tillträde till gymet, hur jag mår, vem jag ska träna med och hur vädret är. Under sommaren har de allra flesta spelat fotboll, varpå gymet har varit konstant ledigt. Mina träningskompisar spelar inte fotboll.

15:40. Dusch och relax.

16:00. Middag. Fängelseköket är värdelöst. Istället är vi indelade i matlag av olika slag. Jag mutar en figur med ett paket cigaretter i veckan och får pizza på söndagar och några sallader tillbaka. En annan juvel lagar mat till mig övriga dagar men gör det hellre än bra. Det är inte läge att vara allt för kräsen så jag står ut.
Vissa veckor köper jag smör och grädde till avdelningens bagare. Han förvandlar detta till våfflor vilket blir frukost för hela avdelningen på lördagar.
Efter middagen är jag oftast social med mina grannar. Det händer i och för sig inte sällan att jag sover någon timme.

18:00. Jag börjar göra mig klar för inlåsning. En sallad, några hårdkokta ägg, vaniljyoghurt och knäckebröd följer med in som kvällsmat.

18:45. Alla säger artigt god natt till varandra.

Att höra nyckeln vridas om i låset är sjukt nog en skön känsla. Kvällarna är uppskattad egen tid. Även om jag kommer bra överens med mina grannar för stunden är jag klart nöjd med att slippa se dem i alla fall 12 timmar om dygnet.

/Storebror

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0