Isolering

100-gubben hade rätt. Storebror är Kriminalvårdsinspektörens alltför stora finne i baken, eller nagel i ögat om man så vill, och sitter isolerad sedan igår.
Situationen med Caveman är sedan en tid tillbaka en tickande bomb. Storebror har försökt att framföra detta till personalen vid flertalet tillfällen då han känner ett visst ansvar som Förtroenderådsordförande. Kriminalvårdsinspektören tröttnade väl på att en fånge skulle tala om för honom hur han skulle sköta sitt jobb.
Istället för att agera för att förbättra situationen i gruppen valde Kvinspen att isolera Storebror för "hot och våld mot annan intagen". Han vände helt enkelt Storebrors goda avsikter till något helt tvärtom.
Intelligens, medmänsklighet och social kompetens är inget som uppmuntras utan tvärtom aktivt motarbetas. Storebror är ingen medmänniska utan en skurk utan värde och rättigheter som ska hålla käften genom att kränkas och tryckas ner.

Vad som väntar nu är okänt. Kanske blir han knallad. Kanske inte.
Han sitter i en tom cell utan fönster på en galonmadrass. Kanske i 3 dagar. Kanske i 3 veckor.

Med stort förakt och misstro vill jag återigen citera Kriminalvårdens egen regelbok:

4 § KvaL (1974:203) "Kriminalvården i anstalt ska utformas så att den intagnes anpassning i samhället främjas och skadliga följder av frihetsberövandet motverkas." ... "Verksamheten bör från början inriktas på åtgärder som förbereder den intagne för tillvaron utanför anstalten."

Usch.

/Lillasyster 

Kommentarer
Postat av: Anonym

fy faan.

2010-01-26 @ 17:12:05
Postat av: Joel Berg

Helt knäppt!

2010-01-27 @ 15:24:45
Postat av: Meanie

Svenska Kriminalvården är ett dåligt skämt, det vet jag av egen erfarenhet

2010-01-29 @ 00:56:18
URL: http://anna-agorafobi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0