Cigg i brallan

Tid blir med tiden ganska svårt att ta till sig när allt är nästan samma hela tiden. Cigg-i-brallan-ritualen är en veckovis återkommande fan-va-tiden-går-upplevelse. Varje onsdag handlar alla rökare sina cigaretter i kiosken men de får inte ha sina cigg i handen. De läggs i en låda som plitarna tar ut i samband med promenadtid. På torsdagspromenaden är således cigarettlådan välfylld samtidigt som alla gömmor inne i anstalten antagligen är tomma. Mellan tjugo och trettio personer trängs vid dörren innan utsläppet och så snart dörrarna slås upp inträffar cigg-i-brallan-ritualen.

Alla stormar cigarettlådan som står utan uppsikt i en busskur som någon estet placerat på promenadgården. Busskuren är just nedanför min avdelnings kök. Där står jag med en av mina rökfria kamrater och pekar och skrattar åt det kaos som uppstår när hela gänget gömmer sina cigaretter i brallorna samtidigt.

Det är en snatteribalett. Varje gång det inträffar kommenterar vi det med ett "shit va tiden går, ere en vecka sen sist verkligen". Tiden är svår att ta till sig när allt är samma hela tiden.

/Storebror

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0